Trädgårdsarbeten som hobby

God morgon mina bloggföljare!

Snart är det helg igen och då ska vi åka ut till sommarstugan i Karlshamn som vi just köpt och röja. Eftersom huset har stått tomt ett tag så är tomten i stort behov av en hel del trädgårdsarbeten. Det bodde ingen där under hela förra sommaren så all växtlighet har fått växa vilt och fritt. Tomten var nog inte så noga omhändertagen innan heller av de som bodde där, men det ska vi ändra på. Vi har en plan på hur vi vill ha det och fått mycket inspiration från både tidningar, nätet och olika tv-program.

Jag tycker själv det är väldigt roligt med olika trädgårdsarbeten och har nog fått mina gröna fingrar av morfar, han kunde så mycket om växter och blommor och jag älskade att hänga med honom i hans växthus och när han påtade i trädgården. Jag fick lära mig mycket men mer än bara kunskap, det handlar liksom om känsla och passion också.

Min sambo har gett mig fria händer att göra som jag vill, han hjälper bara till med det han blir tillsagd om. Fast jag är ju mån om att vi båda ska trivas och bli nöjda. Det jag inte tummar på är min buske med ljusrosa pioner, det är min absoluta favorit. Och så ska vi ha ett magnoliaträd på framsidan av huset. Tomten är ju inte så jättestor, men det passar oss bra så att det blir lagom med trädgårdsarbete. För även om jag tycker det är roligt så vill jag inte lägga all ledig tid på det, jag har ju andra intressen också.

Om jag ska tipsa om några bra saker att starta med att skaffa sig om man vill börja fixa i sin egen trädgård så är det bland annat ett par trädgårdshandskar och en bra sekatör. Sedan är det bara att låta fantasin och kreativiteten flöda när du ska skapa din egen trädgårdsoas.

Lycka till och må så gott!